PAGCOR Mendedahkan MPEC di Bulacan, Lagi Akan Datang
toto

PAGCOR Mendedahkan MPEC di Bulacan, Lagi Akan Datang

Perbadanan Hiburan dan Permainan Filipina (PAGCOR) telah merasmikan kemudahan pemindahan baharu yang dibiayai dengan hasil cukai perjudian di Bulacan. Majlis untuk kemudahan baharu itu telah diadakan pada hari Isnin dan Live SGP ia mencerminkan usaha pengawal selia untuk terus mencipta faedah masyarakat terutamanya apabila Filipina mendapati dirinya dipukul oleh unsur alam semula jadi dengan beribu-ribu orang kehilangan tempat tinggal akibat ribut, monsun dan perubahan lain yang didorong oleh iklim.

PAGCOR Melabur dalam MPEC
Struktur baharu itu bernilai PHP29.7 juta ($550,000) dan menampilkan semua kemudahan supaya mereka yang dipindahkan akan berasa di mahkamah. live draw hongkong Terdapat kemudahan dan kemudahan rekreasi, seperti halaman bola keranjang, bersama-sama dengan bilik yang selesa, bangku, kawasan pentas dan banyak lagi. Pembinaan itu dihoskan di Barangay Minuyan Proper dan severs sebagai kemudahan pemindahan untuk kebanyakan penduduk miskin bandar yang datang dari Metro Manila.

Datuk Bandar Arturo Robes mengalu-alukan inisiatif PAGCOR dan berkata bahawa ia adalah yang pertama seumpamanya untuk tiba di bandar dan menawarkan beberapa tambahan penting, termasuk asas struktur keseluruhan yang lebih berkekalan yang akan menjadikan kemudahan itu jangka panjang yang lebih baik. pelaburan. Pegawai PAGCOR menyertai perasmian dan mengalu-alukan peluang untuk melabur semula hasil cukai perjudian ke dalam tujuan sosial yang berfaedah.

Fokus utama PAGCOR adalah untuk mengawal industri perjudian dalam usaha memastikan wang awam mendapat lebih banyak wang. Pengawal selia telah memberi tumpuan kepada menyumbang dana kepada bajet negeri, membantu dengan pemindahan dan usaha bantuan, dan menambal kewangan yang sakit semasa penutupan COVID-19 apabila sistem kesihatan Filipina berada di bawah tekanan yang besar.

Kemudahan Dibina untuk Kekal
Mengulas mengenai kemudahan baharu ini, pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif PAGCOR Andrea Domingo berkata bahawa pusat pemindahan keluaran macau pelbagai guna (MPC) baharu itu dibina untuk bertahan dan lebih banyak lagi akan datang dalam beberapa hari akan datang. Domingo mengesahkan bahawa PAGCOR telah pun menyiapkan kemudahan serupa di banyak lokasi lain.

Domingo mengesahkan bahawa lebih banyak wilayah dan komuniti akan mendapat manfaat daripada MPEC tidak lama lagi setelah pusat pemindahan masing-masing siap. Pada bulan Mei, PAGCOR mendedahkan projek perkampungan khusus pertamanya untuk menempatkan mangsa pelbagai bencana alam.